עוגות חתונה ENGLISH צור קשר שאלות נפוצות מתכונים והדרכות יצירות מיוחדות סדנאות אודות ראשי
 
רויאל אייסינג, פסטייאז' ובצק פרחים
קרמים מתאימים למילוי וציפוי עוגות מעוצבות לפני הציפוי בבצק סוכר
גנאש שוקולד
 
מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד:
 
200 גרם שוקולד מריר
או שילוב של שוקולד מריר וחלב
או 250 גרם שוקולד חלב
או 250 גרם שוקולד לבן
מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
 
אם רוצים להקציפו יש לקרר היטב מספר שעות. ניתן למרוח ללא הקצפה.
 
 
קרם חמאה
 
100 גר' חמאה
250 גר' אבקת סוכר
1 כף חלב
וניל
 
מעבדים במעבד מזון כדקה, עד שמתקבל קרם אחיד ונוח למריחה. אם הקרם עדיין קשה, אפשר להוסיף כמה טיפות חלב. להוסיף לקרם מעט וניל או - לקבלת קרם בטעם אחר - 2 כפות קקאו או מעט קפה מרוכז, או מיץ וקליפה מלימון או תפוז. אפשר גם להוסיף ליקר כלשהו.
 
  
רויאל אייסינג royal icing

רויאל אייסינג הינו קרם העשוי מחלבון ביצה (או תחליפיו כגון אלבומין) ואבקת סוכר.

ברויאל אייסינג השתמשו בעבר לציפוי עוגות, עד לפיתוחו של בצק הסוכר. היום הוא משמש לזילופים בעזרת שקיות זילוף וצנתרים שונים, לציפוי עוגיות ולהדבקת פיסולים בבצק סוכר (בעיקר חלקים שכבר התייבשו או חלקי פסטייאז`).

רויאל אייסינג מכינים מחלבון אחד ו 250 גר` סוכר (רצוי מנופה). אפשר להקציפו במערבל חשמלי או לערבל ידנית במקרה זה יש להוסיף בכל פעם מעט אבקת סוכר ולערבב היטב בכפית עד לקבלת הסמיכות הדרושה. אפשר להוסיף כמה טיפות מיץ לימון שמעניק ברק לקרם.
 
אפשר לצבוע אותו על ידי ערבובו עם מספר טיפות צבע מאכל בג'ל.
 
  
 
פסטייאז'  pastillage - מתכון של רוני פרדי מרדכי

בצק סוכר שהרכבו נותן תוצאה יותר יציבה וחזקה, למטרת בנייה של צורות כמו בית, קופסה וכו´. החומר פחות גמיש מבצק סוכר ומבצק פרחים. יש לרדד אותו ולחתוך במהירות את החלקים הרצויים כי הוא מתייבש מהר ועלול להשבר.

1 כפית ג´לטין
6 כפיות מים
250 גר´ אבקת סוכר
1/2 1 כף עמילן תירס
1 כף רויאל אייסינג או חלבון

שמים 6 כפיות מים בכלי קטן ומניחים אותו בתוך מחבת עם מים, על הכיריים. מפזרים את הג´לטין על המים. ממיסים תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מנפים את אבקת הסוכר ועמילן התירס וצרים גומה. יוצקים אל תוך הגומה את הג´לטין המומס, מערבבים ומוסיפים את הרויאל אייסינג או החלבון.

מעבדים לבצק ומאחסנים עטוף בניילון נצמד.
 
פסטילאז' של דבי בראון
 
1 חלבון
2 כפיות CMC
345 גרם אבקת סוכר (או פחות)
 
מערבבים חלבון עם 200 גרם אבקת סוכר ליצירת רויאל אייסינג. מוסיפים את הCMC  ומערבבים. מוסיפים עוד אבקת סוכר בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לרידוד.


בצק פרחים(נקרא גם Gum Paste)
 
הבצק הזה מיועד ליצירת פרחים ופיסולים עדינים. גמישותו מאפשרת ליצור איתו פרטים קטנים, דקים ועדינים או אפקט של בד. כשהוא מתייבש הוא מתקשה לגמרי.

240 גר´ אבקת סוכר מסוננת
1 כף
cmc
1/2 1 כפית ג´לטין
2 כפות מים
1 כפית גלוקוזה או סירופ תירס בהיר
1 חלבון (מביצה קטנה)

לשים בקערת מיקסר את אבקת הסוכר וה
CMC. להניח את הקערה בתוך מחבת עם מים חמים על מנת לחמם את הסוכר. בינתיים להמיס יחד את הג´לטין במים בקערית. להעביר את הקערה עם הסוכר למיקסר. להניח את קערית הג´לטין במחבת ולהמיס עד שהנוזל צלול. להוסיף לקערית גלוקוזה ולהמיס יחד. לצקת לקערת המיקסר ולהוסיף גם את החלבון. לערבל עד שהבצק אחיד. להוציא מהקערה וללוש היטב בידיים. אם יש צורך - להוסיף עוד אבקת סוכר.

כשהבצק אחיד (הוא צריך להיות חזק/קשה יותר מ
RFM), ליצור כדור ולעטוף את הבצק היטב בניילון נצמד. לתת לו לנוח לפחות שעתיים לפני השימוש.
--------------------------------------------------------------------
פיסול בעיסת פצפוצי אורז
 
40 גרם חמאה
שקית מרשמלו (180 גרם)
150 גרם פצפוצי אורז
 
ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את המרשמלו. ממיסים את המרשמלו תוך ערבוב כדי למנוע הדבקות. מכבים את האש ומוסיפים פצפוצי אורז. מערבבים בכף עץ עד שכל הפצפוצים מכוסים במרשמלו הנמס. מצננים מעט ומעצבים לצורה הרצויה. אם רוצים לפסל מחדש, מרככים מעט ע"י חימום במיקרו (בעצמה נמוכה)
 
דמויות חתן כלה
עוגות חתונה
עוגות יום הולדת בנים
עוגות יום הולדת בנות
עוגות בר מצווה
עוגות בת מצווה
עוגות למבוגרים
עוגות לקטנטנים
עוגות לעסקים
עוגות ללא פיסולים
קאפקייקס
סוכריות
 
צור קשר
סדנאות עיצוב עוגות - סדנאות פיסול בבצק סוכר
דמויות חתן כלה - עוגות חתונה - עוגות יום הולדת בנים - עוגות יום הולדת בנות - עוגות בר מצווה - עוגות בת מצווה - עוגות למבוגרים - עוגות לקטנטנים - עוגות לעסקים - עוגות ללא פיסולים - קאפקייקס - סוכריות - דף הבית